sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Muistikirjoja, tykkäyksiä ja laatikoita

Meikäläinen on pahemman kerran hurahtanut muistikirjoihin. Käsittämätöntä? Nyt niitä alkaa olla jo hieman liikaakin, kun eihän niitä tule käytettyä siihen tahtiin kuin mitä niitä ostelen. Muistikirjan kaunis päällinen ja sisäsivut, yleinen siisti ulkoasu.. tuo suorakulmion muotoinen sivuja sisältävä opus tuntuu niin vastustamattomalta.. ja taas sitä mentiin.


No, on minulla sentään jotain ideanpoikasta, miten tulen ostamiani muistikirjoja käyttämään. Päiväkirjaa kirjoittelen aika ajoin.. siihen kulunevat isoimmat muistikirjat. Kaikki paitsi yksi muistikirja ovat viivallisia, joten sopivat hyvin päiväkirjan kirjoittamiseen. Viivatonta muistikirjaa voisi käyttää esimerkiksi lehtileikkeiden säilömisessä tai joidenkin muiden asioiden säilömisessä, jotka eivät tarvitse viivoja. Yhtä muistikirjaa käytän englannin sanojen muistamisessa. Muistan uudet sanat paremmin, kun kirjoittelen niitä ylös. Pienempiä muistikirjoja käytän mukavien sananlaskujen ja ajatuksien ylöskirjoittamiseen. Tuo keskellä oleva pieni punainen on tällä hetkellä siinä käytössä. Sieltä on sitten helppo valita kiva ajatus vaikkapa ystävän korttiin. Pientä sinistä keskellä olevaa muistikirjaa käytän uskonasioissa eteen tulevien lyhyiden oivallusten ja kirjoista löytyneiden minuun kolahtaneiden kohtien ylöskirjoittamiseen.

Millaisia muistikirjoja tulee valittua? Aika lapsenomaisia sanoisin. Minua viehättävät kaikenlaiset söpöt eläimet. Ja jopa kolmessa kuvan muistikirjoista kannessa on pöllöjen kuvia - lintuihmisen heikko lenkki. Kahden ylimmän vasemmanpuoleisen kansissa on hienolla käsialalla tehtyä kirjoitusta ja kirjat muutenkin näyttävät ihanan antiikkisilta. Sitten sieltä löytyy myös perheen pienimpien rakastama Myyrä aiheinen muistikirja - ja itse asiassa vähän isompienkin, meikäläinen kun ei enää ihan pieni ole. Ja löytyypä toinenkin pienten lasten ihastus - Hello Kitty muistikirja. Ja sanonpa tosiaan.. olen tosi hurahtanut tähän söpöön kisumisuun. Pääsiäisenä myytiin kaupoissa Hello Kitty pääsiäismunia. No enhän minä niitä munia suklaan takia ostanut (ei tule syötyä juurikaan suklaata eikä oikeastaan mitään karkkeja koska ei tee mieli) vaan niiden pikkulelujen, jotka olivat Hello Kittyjä! Ja tulipa sitten ostettua Tiimarista alla oleva söpö kynäkin... ihan mahdotonta..


No sitten meikäläinen on tässä ihastunut myös laatikoihin. Ja nythän on Tiimarissa myyty näitä laatikoita jos jonkinlaisina ja -värisinä ja niitähän on täytynyt sitten ostaa.


Tuota ihanaa valkopallopunaista käytän amigurumitarvikkeiden säilytyslaatikkona. Vaaleanpunaraidallisessa on sisällä tyhjiä pikkupurkkeja mahdollisia isompia helmiä tai muita pikkukaluja varten. Sitten siinä on peräti kolme samanlaista, mutta erikokoista, laatikkoa, joiden kansissa on punaisia ja vihreitä poroja. Mahdottoman söpöjä, siksi niitä pitikin ostaa peräti kolme. Yhdessä on sisällä työkaluja, toisessa verhonpidikkeitä ja kolmannessa vöitä. Ja nyt ostin sitten viimeisimpänä tuon vaalean laatikon. Tähän ei ihan näy, että kannessa on haalean sinisellä piirretty lintu ja oksia. Siitä en vielä tiedäkään, mitä siihen laitan. Pitihän ostaa, kun oli niin hieno kansi. Se näyttää läheltä jotenkin helmiäiseltä, vaikka ei sitä ole, en tiedä miksi. Helmiäisestä olen myöskin aina pitänyt, ja nykyisen vanhan ja kulahtaneen kelloni kellotaulu on myös helmiäistä. Sen takia siitä ei raaskisikaan luopua, vaikka kellonhihnat ovat jo pahoin syöpyneet..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...