sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Seinävaate "Riistaeläimiä"

5½ vuoden työ takana huhhuh! Meikäläisen vauhdilla siinä tosiaan meneekin aikaa, mutta monta kuvaa oli tehtävänäkin! Ja nyt se on valmis, voiko tätä edes uskoa. Ohjeet ostin aikanaan Atelje Margarethasta ja tuotenimikkeenä oli kellonvedin! Mutta kelpaahan tuo seinävaatteeksikin.

Ihastuin näissä kuvissa juuri tästä metsäaiheisuudesta ja suomalaisuudesta. Suomalaisia riistaeläimiä. Näitä katsellessa jotenkin silmä lepää. Mietin, että mihin kotonani pitkän seinävaatteen laittaisin (pituutta ripustimineen 136cm). Ensin mietin makuuhuonetta, mutta en saanut sitä sopimaan sinne ja päädyin olohuoneen puolelle. Koukku, johon seinävaatteen ripustin on mielestäni liian matalalla, mutta täytyy odottaa, että joku muu tulisi auttamaan oikean korkeuden löytymisessä.Pidän ristipistojen tekemisestä. Ensimmäinen työ, mitä yritin sillä tekniikalla! Enkä sitten pienemmällä aloittanut... Mutta koukkuun jäin. Monta monituista kertaa jouduin jotain purkamaankin työn aikana, kun olin laskenut väärin jonkun kohdan. Ristopistoissahan lasketaan aidakankaan ruutuja. Usein virheet tulevat alussa, kun lasketaan perustus ts. ääriviivat, joista lähtien muut pistot on helpompi laskea. Toisin kun neulonnan purkaminen, ristipistojen purkaminen on se vaikeampi homma, koska et voi vain vetää narusta ja työ purkaantuu, vaan yksitellen joudut kunkin kirjomasi piston purkamaan. Muutamassa kohdin, jos virhe ei ollut liian suuri, joka vaikuttaisi koko työhön, annoin olla. Suurin virhe, joka minulla tuli, oli fasaaneissa, kun isäfasaaniin pompsahti jostain yksi kokonainen rivi poikittain. No, en jaksanut enää purkaa, koska olin sen verran pitkällä. Lisäsin vain samoja värejä ylimääräiseen riviin, joita oli ylä- ja alapuolellakin, sopivassa suhteessa, eikähän tuo näytäkään mielestäni edes yhtään venyneeltä. Kuitenkin näin hyväksi purkaa joitakin muita pitkälle edenneitä kohtia muissa kuvissa, kun asetelma olisi mennyt ihan pieleen.

Tähän työhön liittyy pari mutkaakin matkassa.. Kuvia on tosiaan yhdeksän allekain ja olin tehnyt niistä muutaman alusta, kun en löytänytkään ohjeita enää muihin kuviin. Luulin heittäneeni ne erehdyksessä roskiin (joskus saattaa tulla sellaisia tempauksia, että roskiin saattaa äkkiä mennä pino sellasta tavarra, joka on kauan aikaa ollut vain kaapintäytteenä.. heh). Sydän syrjällään otin sitten yhteyttä Atelje Margarethaan, että olisiko mahdollista saada niitä ohjeita erikseen, ja että maksaisinkin niistä, jos vain ne jostain vielä saisin. Tätä ohjetta en nimittäin ollut enää hetkeen aikaan nähnyt kuvastoissakaan. No sainhan minä ne.. ne vain piti tilata muistaakseni saksasta asti ja siinä tuli sitten 20euroa lisää hintaa työlle, joka alunperin oli maksanut jotain 70euroa. Iloissani jatkoin työtäni, kunnes eräänä päivänä löysin kuin löysinkin kadonneet lampaat jostain kaapin perukoilta ja vielä ihan ymmärrettävästä paikastakin, mutta kun meikäläinen tuppaa olemaan sellainen, että uudet järjestelypaikat eivät heti mene jakeluun..

Ja toinenkin kommervenkki tuli ihan tässä loppuvaiheessa. Alunperin olin tilannut 16cm levyiset seinäripustimet, mitkä sitten hylkäsinkin, koska mielestäni näyttää paremmalta, että kuvan ympärillä on runsaasti tyhjää kangasta. 16cm ripustimilla kangasta olisi jäänyt ehkä sentti kuvien ympärille. Joten tilasin Atelje Margarethasta 20cm levyiset ripustimet tai luulin tilaavani 2kpl, mutta tulikin yksi. Katsokaas, nuo 16cm ripustimet olivat tulleet aikanaan samassa pakkauksessa; kun tilasi yhden, sai molemmat, niin että luulin asian olevan samoin näissä uusissakin ripustimissa, joten tilasin vain yhden ja yksi sieltä tulikin. Toista sitten tilaamaan turhautuneena erikseen.. ja taas maksat postimaksuja siitäkin, niin että loppujenlopuksi hintaa tälle työlle tulee reilusti yli 100euroa..

Peura
Lehtokurppa
Fasaanit
Näätä
Peltopyitä
Metsäjänis
Sinisorsat
Tavi
Kettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...