keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kiitollinen asukki

La Soledad kuparilehden ('Episcia') rönsyni, jonka sain kuukausi sitten, teki jo ensimmäisen kukkansa! Aah, meikäläinen taisi ihastua näihin kuparilehtiin nyt todella. Ajattelin hankkia lisää, mistä vain tulee seuraavan kerran vastaan! Kovaa vauhtia se kasvaa. En koskaan ole kiinnittänyt kuparilehtiin ennen huomiota. Kasvikirjassakin olen ohittanut ne "vähemmän mielenkiintoisina". Ehkeivät ole kuvissa sitten näyttäneet niin mielenkiintoisilta. Mutta livenä! Taitaa olla niin, että sitä innostuu niistä kasveista, jotka saa kukoistamaan. Ja toisaalta, onhan nuo lehdetkin ihanan pehmeät ja kukka ihana punainen tötterö!"Katselen pihalle"


Sitten ikävämpi asia.. huomasin tänä aamuna, että kissani ovat yrittäneet päästä avomaankurkkuihini käsiksi! Siinä on ollut kylläkin jo aikaisemmin mainitsemani harso päällä, mutta harso oli ruukun reunassa hieman littaantuneena. Sain tietysti kauhean itkuharmituskohtauksen... meikäläinen käy aika tunteella kasveihinkin nähden.. Yksi taimi oli katkaistu kokonaan ja lojui mullan päällä ja toinen oli makaamassa pitkin pituuttaan mullassa. Tarpeeksi harmiteltuani tyynnyin ja laitoin multaan kaksi siementä lisää kasvamaan. Onneksi ajankohta on niin aikainen, että ehtivät vielä kasvaa. Jos nimittäin meinaisi niitä avomaalle laittaa, niin touko-kesäkuu olisi ajankohta.

Katkennut taimi ja pumpulitikkuun tuettu taimi, voi voi..
saa nähdä kuinka käy.


Toisessa sisällä kylmää paossa pitämässäni parvekelaatikossakin oli yritetty käydä. Mikä niitä kissoja nyt oikein vaivasi?? Ruohon puute?? Eilen kyllä ostin niille valmista vehnäruohoa, mutta unohtui sitten juuri nyt laittaa se lattialle.. Sydän kurkussa tarkastin vielä peikonlehteni mullan, mutta onneksi siellä ei oltu yritetty käydä kuopimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...