sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Parvekekuulumisia 2012, osa 1

Viileiden ilmojen takia taimeni eivät ole päässeet kovinkaan pitkälle kasvussa. Tässä kuitenkin alkua...

Freesiat ja lilja kuukausi sitten
Kuukaudessa on tullut näin paljon kasvua.
Liljassa on jo nuputkin.
Avomaankurkkuni. Laitoin 6 siementä, joista 5 alkoi kasvaa.
Avomaankurkkuja en uskalla pitää vielä pihalla, koska lämpötilan pitäisi olla yli +15 astetta. Ohjeiden mukaan sitä pitäisi kasvattaa harson alla kukkimiseen asti, koska se pitää lämmöstä. Työtä käskettyä - tuossahan se takana näkyykin. Pidän vielä muitakin taimiani harsojen alla, koska A) ulkona on vielä kylmää ja B) suojellakseni niitä kissoiltani.

Salaattia ja keskellä pari auringonkukkaa.
Salaatti pitäisi siirtää toiseen astiaan, koska nuo auringonkukat kyllä vievät kaikki mehut tuosta ruukusta. En siirrä auringonkukkia, koska juuri tuo ruukku on tarpeeksi painava pysyäkseen pystyssä "aikuisten" auringonkukkien painosta (ei kaadu tuulessa).

Tomaatteja
Tomaatit olen jo harventanut. Ne ovat melkoisia juoppoja, joten pienessä ruukussa ei kannata pitää montaa, koska muuten kaikille ei riitä vettä ja ne nääkähtävät. Samoin olen harventanut elämänlangat (kuva alla). Niiden siemeniä laitoin 11 kpl ja itäneistä jätin 5 kpl. Siemenistä osa oli mustia ja osa vaaleita ja en ollut mitenkään merkinnyt, että mistä kohtaa alkoivat mustat ja mistä vaaleat, joten täytyy nyt toivoa, että molempia jäi harvennuksen jälkeen jäljelle. Niistä tullee nimittäin eri värisiä kukkia...

Aitoelämänlanka.Unikkoni
Unikot laitoin kasvamaan viime vuotisista unikoista keräämistäni siemenistä ja hyvin näkyvät kasvaneen, vaikka ovat kotisiemeniä.

Mansikat ovat kovin pieniä vielä...
Herneitä piti tulla rutkasti enemmän...
Ensimmäisellä kerralla liotin herneitä päivän ja laitoin ne multaan ilman itämistä. Ylläolevassa kuvassa tulos. Herneistä vain kolme iti. Pari päivää sitten laitoin uuden satsin herneitä likoamaan ja tällä kertaa kasvatin niitä liottamisen jälkeen märän paperin päällä ja muovikelmun alla pari päivää ja johan alkoivat itää paremmin. Laittelin sitten eilen huolella valittuja yksilöitä tuohon multaan kasvamaan. Toivottavasti ottavat ilm.. siis multaa siipiensä alle.

2 kommenttia:

  1. Hienosti kasvavat! Postaathan näiden kasvusta ja sadosta vielä kesän mittaan? Mä haluaisin kans joskus laittaa parvekkeelle puutarhan, mutta tällä viherpeukalolla se ei käy (vielä) päinsä... mutta aina voi oppia ja ehkä jonakin kesänä osaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu tarkoitus olisi :D siksi aloitinkin 1. osasta ;) kiva kun luet kati näin innolla <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...