keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pistokkaita

Eilen kartoitin, kuinka moni olisi halukas ottamaan apostolinmeikan pistokkaan. Laitoin myös ilmoituksen Myydään, vaihdetaan, annetaan huonekasvit -ryhmään facebookissa. Olen aikeissa laittaa ilmoituksen myös huutonettiin, koska ottajia ei ole pahemmin vielä ilmaantunut. Minulle oli itsellenikin yllätys, että apostolinmiekassani oli peräti 12 pikkumiekkaa! En ole niitä laskeskellut tätä ennen. Eilen kuitenkin jo irroittelin pikkumiekat emokasvista ja nyt ne ovat vedessä odottamassa uutta kotia. En edes tiedä kuinka kauan ne viihtyvät pelkässä vesilasissa, mutta toisaalta ovathan ne miekkoja - rantakasveja. Mitähän sitä tekisi, jos miekat eivät mene kaupaksi.. laittaisiko ne  ruukkuihin odottamaan ottajia? Aina sitä silloin tällöin joku voisi yhden ottaa. Mutta pahassa tapauksessa minulla olisi laumoittain miekkoja, joita en vain raaskisi heittää menemään *huokaus*.

11 apostolinmiekkaa vedessä odottamassa

Tänään sitten istutin yhden miekoista uuteen ruukkuun. Otin isoimman, koska isoimpia olisi hankalampi lähettää postissa. Vielä jäi 3 muuta isoa ja 8 pienempää. Pari meneekin jo, kiitos siitä ystäville! Ottajia odotellessa...

Sain myös parisen viikkoa sitten isoposliinikukan alun äidiltäni ja laitoin tänään senkin ruukkuun. Minulla on aikaisemmin ollutkin isoposliinikukka, mutta se kuoli monta vuotta sitten. Nyt innostuin uudelleen posliinikukista, koska satuin erään posliinikukkaharrastajan sivuille, jonka talo on täynnä posliinikukkia. En edes ollut tiennyt, että niitä olisi muitakin lajikkeita kuin perinteiset iso- ja pikkuposliinikukka.

Isoposliinikukka ja apostolinmiekka
Sain myös eräältä ystävältä 
vieraisillakäyntilahjaksi Eliaksenkukan.

Uusi kirjahyllyni

En malta olla laittamatta kuvaa myös uudesta kirjahyllystäni, johon kasvikirjat ovat jo tiensä löytäneet.  Nyt saankin ne helposti vain tuosta otettua kun ennen ne oli kaivettava aina toisen kirjahyllyni ovien takaa... Pidän muuten tummasta väristä huonekaluissa. Tämän ostin ikeasta.

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Onko sinulla vielä pistokkaita esim. tuoksulehtikaktuksen? Jos sinulla ei ole, niin tiedätkö keneltä voisi saada
  1. tuoksulehtikaktuksen
  2. yön-kuningatar
  3. hovipoika- ja tyttö ym

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itsellä tuoksulehtikaktuksesta vasta pistokas joten siitä ei vielä ainakaan toisille riitä :P valitettavasti mulla ei juurikaan ole tuttuja, jotka kasvattelisivat kasveja niinkuin minä.. mutta kanattaa katsoa vaikka huutonetistä, sieltä minäkin tuoksulehtikaktuksen pistokkaani sain. Itse asiassa joku on siellä ainakin myynyt yönkuningatarta, mutta sitä minulla ei ole koska en kaktuksista nii välitä. (Yönkuningatarhan on enemmän kaktus kuin lehtikaktus..) joulukaktuksesta tai hovineidonkaktuksestani voin pistokkaan antaa, ne ovat niin isoja, jos kiinnostaa :) postikulut kyllä veloittaisin..

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...