maanantai 6. elokuuta 2012

Parvekekuulumisia 2012, osa 3

Vuorossa elokuun katsaus parvekepuutarhaani. Heinäkuun lopussa olleiden ukkosmyrskyjen takia unikkoni saivat kyytiä. Puolet toisen puskan unikoista oli taittunut pahasti. Nostin taittuneet kukat takaisin oikeaan asentoon ja hyväkkäät ovat onneksi jatkaneet innolla kukintaa, vaikka keskellä vartta on pahoja taittumia. Sitkeitä sissejä nuo unikot! Vaikka eipä tuo taidakaan olla ihme, koska sattuvat olemaan perinteisiä peltojen rikkaruohoja... Tänä vuonna unikot ovat olleet todella elinvoimaisia, luultavasti runsaiden sateiden takia. Viime vuonna unikkoni pääsivät välillä pahasti kuivahtamaan, koska kesä oli todella kuiva ja kuuma. Nyt olen melkeinpä joka päivä laittanut kaksi litraa vettä kumpaankin altakastelulaatikkoon. Tämän vuoden unikot kasvatin viime vuoden siemenistä. Outoa tässä on se, että alkuperäiset unikot tekivät varren päähän yhden kukan ja nyt varsista pukkaa useita kukkavanoja. Paluu alkuperäiseen muokkaamattomaan tilaan siemenien kautta? Vai onko kyseessä vain se, että ne ovat tosiaan nyt todella elinvoimaisia, niin että jaksavat pukata enemmän kukkavanoja? Mene ja tiedä, mutta meikäläinen on tietysti siitä vain hyvillään. Unikkoni, unikkoni, kasvakaa vain niin paljon kuin ikinä❤!

Itse asiassa unikkojani on vaikea kuvata, koska ne 
ensinnäkin roikkuvat parvekkeen kaiteen yli ja 
toisekseen ne eivät ole siistemmin kasvava kasvi...
Tähän asti parhain otokseni =)
Samassa laatikossa olevat herneet ovat kasvaneet myös todella hyvin ja niitä on tulossa paljon. Maistoinkin tässä yksi päivä palkosen ja hyvää oli. Ovat myöskin hyötyneet sateisesta kesästä.

Myös herneet roikkuvat parvekkeen kaiteen yli.
Myös mansikat ovat kasvaneet vauhdilla ja tällä hetkellä pukkaavat kukkia. Muutamia pieniä mansikanalkuja on jo valmistumassa. Mansikkasatoa odotellaan siis vielä jonkun aikaa. Punapellava ei näy alkavan kukkia ollenkaan, liekö siksi kun asustelee liian lähellä kaiken veden vieviä unikkoja..Sen jälkeen kun lilja oli kukkinut, poistin sen, koska freesiat eivät ruvenneet kukkimaan ollenkaan. Ajattelin, että lilja vie kaiken ruukkuun laittamani veden/energian ja freesiat eivät siksi kuki. Liljan poiston jälkeen freesiani ovat kuin ovatkin alkaneet pukata kukkavanoja ja tällä hetkellä nekin jo kukkivat. Freesiaruukussani on yksi viime kesästä talteen ottamani sipulikukka, joka myös on kukassa. Viime vuonna se kasvatti vain vihreät lehdet; säilytin sipulin ja laitoin tänä kesänä freesioiden kanssa ruukkuun, epäilin että tokko on edes enää hengissä enkä ollenkaan muistanut minkälainen kukka siihen tulisi, mutta nyt sekin on kukassa; kauniit liljamaiset valkoiset kukat.


Punainen freesia
Keltainen freesia
Avomaankurkkuni on myös kukassa ja pienenpieniä kurkunalkuja näkyy jo olevan. Salaatti on vähän kärsinyt, lieneekö saanut liian vähän valoa vai miksi se on niin hontelo. Taidanpa ottaa jäljellä olevat lehdet syötäväksi ja heittää mullan menemään. Itse asiassa ko. altakasteluruukulle onkin jo tiedossa asukki...

Avomaankurkku
Avomaankurkku kukassa
Hontelo salaattini
Elämänlanka on kasvanut todella hitaasti. Tähän aikaan viime vuonna se oli jo todella tuuhea ja komea, mutta viileät säät eivät ilmeisesti ole sille mieleen. Epäilen, ettei se ehdi edes kukkia koko kesänä. Viime vuonna elämänlanka kukki todella upeasti. Sitä edellisenä vuonna se teki vain lehtiä ja muutaman kukkasen. Taidanpa liittää tähän edelliskesäisen kuvan, kun ei tuosta tämänkesäisestä ole mihinkään.


Viime vuonna elämänlanka kukki upeasti.

Tomaatti on kasvanut huomattavasti (korkeus 110cm) ja on myös parhaillaan kukkavaiheessa. Ruukku on sille aivan liian pieni ja raukka tarviikin vettä kahdesti päivässä. Kärsimyskukka alkaa vihdoin availla kukkasiaan. Myös viiniköynnös on alkanut kasvaa. Auringonkukkakin on hyvässä kasvussa (korkeus 100cm); nuput ovat näkyvissä, mutta taitaa mennä vielä hetken aikaa ennen h-hetkeä.


Auringonkukka, viiniköynnös, kärsimyskukka, tomaatti ja verenpisarat.

Kärsimyskukka

Tomaatinkukkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...