perjantai 12. lokakuuta 2012

Lontoon taulut

Ihanaa, sain vihdoin aikaiseksi hankkia kehykset kahteen öhöm.. viime kesänä Lontoosta hankkimaani maalaukseen. Asiassa oli pari mutkaa matkassa. Ensinnäkään en tiennyt minkä väriset kehykset sopisivat niihin parhaiten ja sen takia niitä olisi pitänyt kuljettaa mukana sovituksessa. Tätä varten sinne kauppaan tietysti piti mennä suunnitellusti maalaukset mukanani. Monesti olenkin jossain kaupassa, mutta kun maalaukset eivät ole mukana, niin ei niitä kehyksiä voi sitten ostaa.

Tadaa! Tässä ne ovat!

Öinen rantamaisema. Kehys kokoa 50x70cm
Laivat taistelussa. Ulkokehys kokoa 30x40cm, sisäkehys 20x29cm

Alunperin olin ajatellut laiva-maalaukseen kultaisia kehyksiä ja ranta-maalaukseen hopeisia, mutta koska kumpaakaan ei käymästäni kaupasta nyt löytynyt (ja muutenkin olin nyt juuri nähnyt sen vaivan mennä sinne kauppaan niiden maalausten kanssa), päädyin valkoisiin.

Toisena ongelmana oli se, että maalaukset eivät ole mihinkään valmiskehykseen sopivan kokoiset. Halvemmaksi tulee kuitenkin ostaa valmiskehykset kuin kehystyttää taulunkehystyskaupassa... Laiva-maalaukseen päädyin ottamaan "yhtä kokoa liian ison" kehyksen, niin että siihen jää valkoista taustaa näkyviin kehyksen lisäksi. Ranta-maalaukseen valitsin naftin kehyksen, ehkä enemmänkin sen takia, että kehys muutenkin oli jo todella iso kannettavaksi; olisi ollut erittäin hankala kantaa vielä isompaa, joka olisi ollut 70x100cm, ja vielä linja-autossa.

Kummassakin sivuille olisi jäänyt harmaata maalauskangasta näkyviin, ellen olisi peittänyt sivuja kapeilla kopiopaperisuikaleilla. Ne näkyvät nyt ohuina soiroina kummankin maalauksen sivuilla. Laiva-maalauksessa huomaamattomammin, ranta-maalauksessa melko näkyvästi, kun ovat leveämmät.

Laiva-maalaus oli näistä kahdesta valmiskehykseen sopivamman kokoinen. Sen asettelussa meni ehkä tunnin verran. Sen sijaan ranta-maalauksesta jouduin leikkaamaan soirot sekä ylhäältä että alhaalta, jotta maalaus sopisi kehykseen ottaen huomioon, että huomasin, että maalaus oli epäkokoinen. Se oli toisesta päästä melkein sentin leveämpi kuin toisesta. Lisäksi piti kokeilla, että mikä näyttäisi parhaimmalta; soiro pois vain alhaalta vai vain ylhäältä vai molemmista päistä. Huh huh mikä homma! Tähän meni arviolta kolmisen tuntia kaikkine yllätyksineen ja niiden huomioimisineen. Mutta oli se mukavaa!

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. joo niin mustakin. Nykyään siinä on kyllä hopeat kehykset jotka makso aika maltaita (teetin kehystämössä), mutta joihin en sittenkään ole kauhean tyytyväinen... hmm.. taidanpa vähän tuunata niitä, kun nyt tuli puheeksi...

   Poista
  2. Joo nyt on sekin tehty ja oon tosi tyytyväinen lopputulokseen. Täytyypä postailla näistä päivitys jossain vaiheessa kun saan ne taulut seinään asti...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...