lauantai 27. lokakuuta 2012

Parvekekuulumisia 2012, osa 4

Nyt on kyllä jäänyt päivittämättä kuulumiset parvekepuutarhasta sitten elokuun, mutta kerronpa tässä pikaisesti ne kuulumiset loppuun.


Auringonkukat kukkivat elokuun loppupäivinä. Ne kasvattivat kyllä siemeniä, mutta koska saivat ne kylmän kesän takia valmiiksi kovin myöhään, niin ne ehtivät kylmässä syyssäässä homehtua.

Herneitä tuli kerättyä syvän lautasellisen verran. Hiukan ehkä liian myöhään keräsin nekin, koska olivat jo maultaan hiukan puutuneita, mutta tuli ne silti syötyä.Mansikoita ehti tulla kourallisen verran, mutta niin kävi siinäkin, että alkoivat kukkia niin myöhään, että tälläkin hetkellä varsissa on kukkia ja puoliraakoja mansikoita... nyt tosin jäätyneinä. Näin aikaisin pakkasta ja lunta!

Tomaatteja tuleekin loppuviimeksi sitten hyvin. Leikkasin jossain vaiheessa niiden latvat poikki, että keskittyisivät tuloillaan olevien tomaattien kasvattamiseen eivätkä latvaversoon. Nyt tomaatit ovat sisällä kypsymässä. Kurkulle kävi niin, että otin sen sisälle hyvissä ajoin, mutta unohdin kastella (päällä oli harso enkä nähnyt kasvia) ja niin se kuivettui. Muutaman viisisenttisen kurkun kyllä söin, mutta eihän niistä ollut kuin suupalaksi. Unikoista sain taas hyvät siemenet seuraavaa kesää varten.


Tällainen värimutaatio tuli yhteen kukkaan, vaaleanpunainen unikko!

Viiniköynnöksen talvehditus:
Kesän alussa olin laittanut kärsimyskukan ja viiniköynnöksen samaan ruukkuun parvekkeelle. Huomasin kuitenkin pian, että ruukku oli aivan liian pieni molemmille runsaasti rönsyileville kasveille, joten koska enemmän haluan kasvattaa viiniköynnöstä, niin jossain vaiheessa elokuuta poistin ruukusta kärsimyskukan ja uudelleenistutin viiniköynnöksen. Toivon, että se ehti kiinnittää irtirevityt juurensa uudelleen ennenkuin alkoi tulla jo liian kylmä.. Talvehdittamista varten ostin kaupasta huopaisen viltin, jonka leikkelin soiroiksi ja kiedoin lyhyeksi leikatun viiniköynnöksen ympärille. Jo alunperinhän olin vuorannut ruukun styroxilla. Päälle asetin vielä muovipussin ja pahvilaatikon. Ja sitten odotellaan parasta ensikevääseen.

Päivämääriä:
Sisälle siirtyivät
21.9.2012 Peikonlehti ja Kohtalonköynnös
5.10.2012 Tomaatti
12.10.2012 Lehtikaktukset ja Muratti 

Kesän 2012 parvekekasvit olivat:
Auringonkukka
Avomaankurkku
Elämänlanka
Freesia
Herne
Kärsimyskukka
Lilja
Mansikka
Mukulabegonia
Petunia
Punapellava
Rautayrtti
Salaatti
Tomaatti
Unikko
Verenpisara
Viiniköynnös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...