keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi koti

Uusi vuosi, uudet kujeet - uudessa kodissa! Ja paljon on tehtävää. Ajattelin, että voisin sitä mukaa, kun saan aikaiseksi kotia laittaa, siitä jotakin postailla. Tuntuu etuoikeutetulta olla nuori ja omistaa jo oma koti! Ei monellakaan ole tällaista tilannetta. Vakituinen työpaikka.. oma koti.. nykyisessä kiristyvässä taloustilanteessa olen todellakin hyvässä asemassa. Olen monesti sitä ihmetellytkin, että minulla on elämä näiltä kohdin mallillaan. Ja itse asiassa työstäkin täytyy sanoa se, että saan tehdä työtä, josta pidän. Sitäkään ei voi pitää itsestäänselvytenä. Vaikka en minä nykyistä työpaikkaanikaan helpolla saanut, ensin työskentelin 4,5 vuotta muualla, kunnes sain jalkani sinne minne halusin. Ja nyt olen kovasti tyytyväinen tilanteeseeni. Ja kyllä, ajoittain mietin ihmetyksellä sitä ajanjaksoa, milloin nykyiseen työpaikkaani pääsin, koska nyt siellä ovat asiat kovasti sillä mallilla, ettei töitä tunnu heruvan enää kenellekään.

Millainen on kotini? Hankin heti rivitalon, koska ensinnäkään en jaksa muuttaa kauhean montaa kertaa ja toisekseen kasvi-ihmisenä halusin oman pihan. Asuntoni on vanha, -72 rakennettu tiilitalo. Erikoisuutena asuntojen väliset seinät ovat valkoiseksi maalattua tiiltä, joka tuo asuntoon oman kivan tuntunsa. Remonttia ei ole juurikaan tehty. Jonkun verran on korjailtu julkisivuja ja kattoa. Tulossa on tänä vuonna putkiston kuntokartoitus ja arvattavasti putkiremontti, koska sellaista ei ole vielä koskaan tehty ja talo on kuitenkin jo aika vanha. Valitettavasti en nyt tähän vielä laita mitään kuvia asunnostani, koska tavaroiden järjestely on vielä pahasti kesken.

Asunnon pinta-ala on 53,5m2, johon kuuluu tupakeittiö, makuuhuone, pieni kylpyhuone, sauna ja lämminvarasto. Kylpyhuone on tosiaankin aika pieni, varsinkin kun totuin edellisen asuntoni kylpyhuoneen ihanaan avaruuteen, mutta kylläpä minä tähänkin totun. Olohuoneessa on ihanat isot ikkunat, asia johon heti kiinnitin huomiota kasviarsenaalini takia. Olohuoneen/keittiön ikkunat osoittavat etelään, joten odotettavissa on aurinkoinen kesänäkymä ja paljon valoa kasveilleni. Kaappitilaa ei täällä ole niin paljon kuin edellisessä asunnossani, kaappitilan virkaa hoitaa kuitenkin tuo lämminvarasto, johon tavaraa saa hyvin upotettua. Kiva, kun se on heti ulko-oven takana, niin sinne saa hiipparoitua kenenkään huomaamattakin.

Ensi töikseni olen tietysti siivoillut kovasti. Kylpyhuoneen lattiakaivoon ei oltu varmaan koskettu moneen vuoteen. Keittiön viemäritkin tuli putsattua ja nyt vesi häviää lavuaareista huomattavasti nopeammin kuin ennen puhdistusta. Keittiön liesituulettimen kanssa sain tehdä kovasti töitä, että tahmaiset vanhat rasvat irtosivat.

Tänään ja eilen olen uurastanut lämminvaraston kanssa. Isoja hyllyjä peittivät rumat, likaiset ja osin repeytyneet vihreät paperit. Irroitin paperit ja huomasin, että alta paljastuvista hyllyistä kaksi oli varmaankin alkuperäisiä, muut kaksi olivat; toinen parketin palanen ja toinen jonkunlainen jämäpala jostakin puusäleiköstä. Aluksi mietin laittavani uudet paperit, mutta sitten mietin sitä, että kuinka helposti tuollaiset paperit repeytyvät. Joten eipä muuta kuin kangasvarastolleni. Tähän hätään ei löytynyt muuta sopivanlasta kangasta kuin valkoista puuvillaa, joten se sai kelvata. Onhan siinä tietysti se huono puoli, että lika näkyy armotta heti, mutta koska inspiraatio oli käsissä, niin parasta toimia äkkiä, koska ei tiedä koska saisin seuraavan kerran vastaavan toimeliaisuuden puuskan. Tuumasta toimeen. Mittasin hyllyt ja leikkasin ja ompelin kankaat ja kiinnitin kankaat nastoilla hyllyihin. Koska en voinut ajatella laittavani näitä puhtaita hyllyjä likaiseen lämminvarastoon, toimeliaisuuspuuskani riitti vielä pesemään lämminvaraston seinät ja imuroimaan lattian. Ja kyllä olo oli hyvä tämän jälkeen :)

Ennen
Jälkeen
Hyllyt paikoillaan

2 kommenttia:

 1. Uuden kodin ehostaminen on aina yhtä antoisaa! :)

  Toivottavasti valkoiset kankaat kestävät pitkään hyvänä, kun kerran noin kivan näköiset niistä sait. Jos joskus päätät uusia päälliset, suosittelen lämpimästi jotakin kaunista vahakangasta. Sitä on helppo puhdistaa ja uusia.

  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vahakangas! No sehän olisikin tosiaan kätevämpi vaihtoehto... mutta olkoon, kun nyt tuli tehtyä jo :D voinhan sitten joskus jos alkaa näyttää siltä, että kankaat ovat pahoin likaantuneet, hankkia vahakankaan tilalle...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...