sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Talven jälkeen

Noinnikkäästi olisi sitten uusi (kasvi)vuosi ja uudet (kasvi)kujeet. Talven aikana minullä näyttää tapahtuneen lehtikaktusten joukkokuolema. Uusi asuntoni ei näemmä miellytä. No, oikeastaan alan olla niihin jo vähän kyllästynyt, koska kovin hyvin ne eivät minulla koskaan ole viihtyneet. Tuntuukin, että viihtyminen on työn ja tuskan takana, joten taidanpa nyt vain hylätä ne ja keskittyä muihin kasveihin, niihin jotka minulla viihtyvät. Tämänhetkinen kasvisaldo on: 39 sisäkasvia.

Kohtalonköynnökseni ei tiputtanut talvella lehtiään, joten odotetusti se teki vain yhden kukkatertun. Muutoinkin se ei nyt ole lähtenyt niin hyvään kasvuun kuin ennen ja olen miettinyt, että onkohan mullassa asustavalla keltaisella homeella sittenkin jotain vaikutusta asiaan. Tätä hometta siellä on ollut jo monta vuotta. Pari vuotta sitten tein suursiivouksen kasvin juuriin (kaikki multa pois ja pesin juuret), koska ajattelin että se mullan mukana tulee seuraavaankin multaan, mutta ei näköjään ole auttanut. Onkohan kyseessä kasvin juurien kanssa symbioosissa elävä home... No, ainakaan kasvi ei ole kuollut...

Keltainen home

Kuparilehdet on uusittu rönsyistä, samoin juorut ja apostolinmiekka. Hiukan hämmentyneenä ihmettelen, ettei rönsyliljani ole tehnyt rönsyn rönsyä tänä talvena. Mikähän silläkin on. Vai onko sekin ottanut nokkiinsa uudesta asunnosta? Posliinikukat näyttävät sen sijaan viihtyvän paremmin kuin edellisessä asunnossa. Jättipeikonlehteni näyttää olevan (taas) leikkauksen tarpeessa. Täytynee uusia se joka vuosi, koska se kasvaa niin hurjaa vauhtia ja kaksi neliötä, jotka se vie, on aika iso tila.

Talven yllättäjät: Ellinkissus ei ole tiputtanut lehtiään. Muratti ei ole kuollut. Kiinanruusu ei ole kuollut. Kultaköynnös ei ole kuollut. Eli joidenkin kasvien hengissä pysymisessä, huolimatta edellisistä huonoista kokemuksista, on siis tapahtunut positiivinen käänne... Ilmeisesti uusi asunto...parempi valoisuus? Todennäköisesti, koska en ole hoitanut kasvejani kovinkaan paljoa erilailla.

Pääsiäiseksi ostin kivan keltaisen ruukkuruusun. Tämä keltaiseen väriin intoutuminen on uusi juttu, samoin ruusut ylipäätään. Katsotaan josko myöhemmin sitten enemmän ruusuista postausta.Tipitii tipitipitipitii, kevät on... söpöydet rivissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...