lauantai 17. lokakuuta 2015

Sutipuu

Pachira aquatica
Alkuperä: Amerikan trooppiset suoalueet Meksikosta pohjoiseen Etelä-Amerikkaan


Sutipuuta myydään useimmiten varret palmikoituina. Tapa on peräisin 1980-luvun loppupuolelta, jolloin Taiwanissa eräs mies keksi kasvattaa viisi pikkupuuta ruukussa toistensa ympärille palmikoituina ja sikäläinen onnennumero viisi takasi tavan yleistymisen nopeasti muuallakin.

Sutipuu on ainavihanta, eikä tiputa lehtiään kuin auringonpolttamana tai liian kuumassa patterin lähellä. Sen lehdet ovat suuret, tavallisesti viisi- mutta joskus jopa yhdeksänsormiset. Sutipuu kestää hyvin leikkausta ja se kasvattaa pian uudet versot leikattujen versojen tilalle. Kesäksi sutipuun voi viedä ulos, mutta se kannattaa suojata kovimmalta paahteelta, koska lehdet ruskistuvat helposti auringossa.

Sutipuu pärjää hyvin, vaikka jättäisit sen pariksi kolmeksi viikoksi kastelematta. Sen sijaan vettyneen kasvin tunnistaa riippuvista lehdistä ja sen alle kannattaa tällöin asettaa esimerkiksi paperia, joka imee liian kosteuden itseensä. Sutipuuta voi lisätä latvapistokkaista.

Lyhyesti:
Kasvupaikka: Kirkas hajavalo, ei suora auringonpaahde
Kastelu: Pidä multa tasaisen kosteana, mutta älä päästä vettymään.
Lannoitus: 3-4 viikon välein laimealla lannoiteliuoksella.
Muuta: Pitää sumutuksesta.

2 kommenttia:

  1. Tässä vois olla mun seuraava uhri... Apostolinmiekka kuoli nimittäin ihan lopullisesti tänä syksynä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun tappamisonnistumisprosentti on kyllä aika korkea :D juu tätä kannattaa kokeilla! Löytyy aikalailla läpi vuoden tavallisista isoista marketeista. Onkos sun palmuvehka vielä hengissä? Tikapuukasvi* ootko kokeillut esim pullojukkaa? Sillä on myös vesivarasto eli sitä ei myöskään pitäis saada helposti hengiltä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...